•  

  SANY2523 SANY2521 SANY2522 SANY2518 SANY2519 SANY2520
 • Plenita
  1 aprilie 2020, 05:00
  Rafale
  Rafale
  0°C
  Perceput de temperatură: -4°C
  Presiunea: 1020 mb
  Umiditate: 97%
  Vânt: 11 km/h ENE
  Rafale de vânt: 14 km/h
  Răsarit: 07:08
  Apus: 19:55
  Prognoza 2 aprilie 2020
  Zi
  Predominant însorit
  Predominant însorit
  11°C
  Vânt: 7 km/h SE
  Rafale de vânt: 11 km/h
  Noapte
  Senin
  Senin
  -2°C
  Vânt: 4 km/h V
  Rafale de vânt: 11 km/h
  Prognoza 3 aprilie 2020
  Zi
  Predominant înnourat
  Predominant înnourat
  14°C
  Vânt: 7 km/h V
  Rafale de vânt: 11 km/h
  Noapte
  Senin
  Senin
  1°C
  Vânt: 4 km/h V
  Rafale de vânt: 11 km/h
  Prognoza 4 aprilie 2020
  Zi
  Parţial însorit
  Parţial însorit
  17°C
  Vânt: 4 km/h N
  Rafale de vânt: 7 km/h
  Noapte
  Nori intermitenti
  Nori intermitenti
  7°C
  Vânt: 7 km/h ENE
  Rafale de vânt: 18 km/h
   

Carte de Oaspeti

carte de oaspeti

Dacă doriţi să adăugaţi un comentariu în Cartea de Oaspeţi a comunei Pleniţa, aici e locul unde puteţi face acest lucru.

9 Comments

 1. Consilier Jean Munteanu  •  feb. 4, 2011 @14:36

  Joi 3 feb. am avut onoarea de a fi participant la o emisiune radio difuzata in direct, moderata de d-na Conferentiar Universitar Doctor Gabriela Rusu Pasarin cu ocazia lansarii studiului monografic “PLENITA-Vremuri, datini, oameni “, o carte de inestimabila valuare culturala, cu 398 de pagini “muncite ” in foarte multi ani de catre venerabilii si totodata admirabilii profesori , Gina si Constantin SALIU .
  Este impresionanta incarcatura istorica pe care cei doi soti si profesori o dau locului unde s-au nascut ,unde au copilarit ,au facut studiile primare si gimnaziale ca mai apoi dupa urmarea institutelor superioare de invatamint in alte zone , sa se intoarca in localitatea natala si sa contribuie la educarea tinerei generatii iar acum pensionari fiind sa contribuie la o cit mai curata cunoastere a acestor locuri.
  Cum foarte bine scria d-l Profesor Universitar Doctor Dinica Ciubotea : citez , PLENITA, chiar daca administrativ nu este oras, el ramine ORASUL TARANILOR din PLENITA cu o forma istorica a trairii prin timp si in succesiunea straturilor de progres continuu in dauna momentelor de discontinuitate in procesul acumularilor . am incheat citatul .
  In opinia mea aceasta carte arata adevarata si curata fata a Oamenilor locului, frumoasele lor obiceiuri si datini stramosesti , contopirea lor in evolutia umana dar cel mai important este prezentat modul cum traitorii acestor paminturi au contribuit la progresul civilizatiei umane.
  Avem in egala masura eroi dar si oameni de arta ,avem carturari dar si cutezatori ,avem osteni de nadejde dar si doctori renumiti.
  Doar citeva nume rostite si imediat vom recunoaste importanta lor:
  -C.S.Nicolaescu Plopsor , Haralambie Gramescu , Constantin D. Chioralia , Cristina Tacoi , Catalin Bursaci , Sever Pleniceanul , General Iulian Vlad , Petre Preoteasa , Alexandru Pasat , General Nicolae-Ionel Ciuca , si lista poate continua cumulti OAMENI care s-au nascut ori au trait la Plenita .
  Felicitari celor doi soti si profesori pentru efortul depus intru cunoasterea localitatii si oamenilor din Plenita.
  Un ginditor contemporan spunea ca oltenii poarta pe un umar cobilita iar pe celalalt pasarea maiastra a lui Brincus.
  Ar fi mare pacat sa raminem doar cu cobilita.

 2. leo  •  apr. 28, 2011 @16:54

  DOMNULE PRIMAR……Imi face o deosebita placere sa va transmit pe saitul primariei Plenita cele mai frumoase ganduri din teatrul de operatii din AFGANISTAN, din partea urmatorilor militari care reprezinta cu cinste si onoare comuna Plenita. lt. NUTA CLAUDIU, PLT, CIUCA LEONTIN, PLT.ADJ. CALDES AUREL, CAP . CALDES CORNEL, CAP. MOANGA AUREL, PLT. DRULA GHEORGHE. PLT ADJ, RADUT GHEORGHE, CAP MENGHESI REMUS, CAP. MANTEA REMUS, CAP, DRULA ALIN, CAP PASARICA ALIN, PLT MERTEA FLORIN, PLT ADJ MIELUSEL MONICA, PLT.MAJ IONASCU FLORIN, PLT ADJ.BARBU ION. PLT ADJ. BURCA PAUL, PLT ADJ MATUSOIU BEBE. PLT MAJ, MERTE ION, SG,MAJ, COANDA ALIN, SG,MAJ COANDA DANIEL, PLT ADJ, ZANFIR PETRE, LT, CAPRARU OVIDIU, PLT MAL POPESCU MARIAN, PLT MAJ, TOMA CRISTIAN, CAP, MERTEA ELVIS, CAP BURGHEL DANIEL, PLT DIACONU DAN, SG MARINICA DAN.. ….. Ca militari activi suntem mandri ca si comuna Plenita la randul ei este reprezentata de un fost militar de cariera .Fiti mandru de ceea ce ati realizat pana in prezent in comuna si nu luati in seama gurile rele. Va dorim ca pe viitor in plenita sa aveti parte de multe proiecte benefice locuitorilor din comuna. Militarii mentionati mai sus sunt mandri de comuna plenita si de spiritul militar care a ramas in comuna prin reprezentarea dumneavoastra . Suntem cu totii cu gandul acasa de aici di desertul afgan. CU STIMA SI RESPECT MILITARI DI TEATRUL DE OPERATII DIN AFGANISTA. CU DRAG CIUCA LEONTIN FLAVIAN

 3. eu  •  iun. 22, 2011 @18:01

  felicitari domnule primar pentru demararea si propunerea lucrarilor de a infinta si de a muta penitenciarul de la craiova la plenita , este un lucru mare dar!!!! vom trai si vom vedea…… este foarte important ca acolo in fosta unitate militara sa se faca in sfarsit ceva, trec anii peste noi si se vede cum totul se trensforma in paragina acolo si este pacat de miliardele acelea investite acolo, sa va tineti domnule primar de aceasta treaba pentru ca odata realizat acest proiect cu siguranta fata comunei va lua alta nuanta din toate punctele de vedere , va doresc mult noroc si succes!

 4. jeanine ionescu  •  sept. 3, 2011 @08:22

  Domnule primar,
  Ma gandesc cu nostalgie la Plenita,locul unde m-am nascut.Parintii mei au fost farmacisti si au avut farmacie la Plenita.Amandoi s-au prapadit.Se numeau Cristescu Teofil si Cristescu Aurora.Mi-au vorbit frumos de oamenii si locurile de acolo. Dupa nationalizare farmaciei am plecat la Bailesti si apoi la Campulung Muscel.Sper ca intr-o zi sa vizitez Plenita pentru ca recunosc ca nu am fost acolo de cand am plecat si asta inseamna 55 ani.
  Va doresc succes in activitatea dumneavoastra
  Cu stima prof Jeanine Ionescu

 5. Julea Stefan  •  sept. 17, 2011 @19:10

  Felicitari administratiei locale atat pentru realizari cat si pentru capacitatea de comunicare si transparenta care reiese din informatiile expuse pe acest site.

  Din motive obiective, legaturile mele cu aceasta comuna in care am copilarit au devenit mai mult spirituale, insa asigur conducerea de intregul meu sprijin.

  Cu stima
  Avocat Julea Stefan

 6. Mircea Popescu  •  oct. 3, 2011 @11:23

  Domnule Primar,

  Sunt din Iasi dar vreme de cca. 33 ani ajung cel putin odata pe an in localitatea pe care o conduceti,fiind casatorit cu o persoana originara din Plenita. Am constatat schimbari in bine si as mentiona nu numai aspectul localitatii dar si aparitia unor servicii noi si as numi serviciul de salubritate,preocupari precum extinderea retelei de canalizare dar si a retelei stradale asfaltata,modernizarea in continuare a pietei agroalimentare,fara de care,a vorbi despre igiena in mediul rural ar fi chiar inutil.

  In aceasta idee,as pune intrebarea daca da si cand ar putea fi canalizata strada Bujorului,unde am locuinta eu? As mai ridica problema apei,care am constatat,nu este potabila,in aceasta plutind frunzulite sau alge,in tot cazul ceva de culoare verde,precum si o inconsecventa in orarul de furnizare si la parametrii tehnici(presiune variabila,etc.).

  Cu speranta ca voi primi raspuns,va doresc multa sanatate si spor in tot ce veti intreprinde,cu stima,

  ing. Mircea Popescu,

  IASI

 7. Tiberiu Petrica  •  oct. 2, 2014 @11:04

  Domnule Primar Mihai Calafeteanu , recunosc ca nu am revazut localitatea din 1980 . Au trecut 35 de ani de cand , in noaptea de 29 septembrie 1979 am “descins” ,ca TRist, la UM01183. Au urmat 9 luni -acum se numesc antologice – de armata , de care ne amintim cu placere toti cei care ne mai revedem … Am uitat sa precizez ca eu am facut parte din Compania a doua , specialitatea Arma Auto, fiind cei de la facultatea de transporturi din Bucuresti. Dumneavoastra cred ca ati coordonat pe cei de la geografie , pe”iepurasi”,cum le spuneam noi … Inchei ,nu va mai retin .. v-as ramane indatorat daca , in masura in care timpul va permite , mi-ati trimite cateva randuri sau as putea sa va aud .. Cu respect, [email protected], 0722.249.013 . 021.252.13.79 . ps in aceasta luna noi ne vom reuni ,asa , ca de 35 de ani … daca imi comunicati un mail sau un facebook unde puteti primi fotografii , va sunt ,inca odata,mult recunoscator

 8. SALIU GINA  •  ian. 5, 2015 @16:57

  O ISTORIE A PLENIȚEI

  După ce au fost publicate volumele ”Contribuții la istoricul localității Plenița – Dolj” vol.I. Editura Alma, Craiova 2007 și vol. II Personalități, apărut la Editura Alma, Craova 2008 și cartea intitulată: „Plenița Vremuri, datini, oameni, Studiu monografic”,Editura Agora 2011, autor Elisabeta Gina Saliu și Constantin Saliu. ACUM este în curs de apariție vol. „O istorie a Pleniței”, carte bazată pe documente inedite și multe mărturii ale localnicilor martori și iubitori de istorie.

 9. jean  •  ian. 19, 2015 @17:24

  Buna idee, Succes pe mai departe !

Leave a Reply

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*